Bibliotheek terug in Moerwijk

Na een stevige lobby van de Moerwijk Coöperatie en het stadsdeel kwam wethouder Robert van Asten vandaag alsnog zijn belofte na en leende samen met vertegenwoordigers van HWW Zorg (de locatiebeheerder) en Vestia (gebouweigenaar) symbolisch de eerste boeken uit aan 1 van de wijkbewoners en initiatiefnemers Ellen van Osnabrugge.

De (her)opening van een bibliotheek in Moerwijk past in het plannen die de wethouder Robert van Asten in de nota ‘Bibliotheek in beweging’ uitgebreid beschrijft. Daarin wordt geschetst hoe de Haagse bibliotheken van boekenpakhuizen langzaam veranderen in ontmoetingscentra.

Van Asten: “In de nieuwe bibliotheek in Bouwlust in het stadsdeel Escamp kun je komend jaar al zien wat dat betekent. De bibliotheek wordt (weer) een plek waar je mensen ontmoet, cursussen volgt, lezingen bijwoont, je kinderen naartoe brengt. En waar je een stap op de maatschappelijke ladder kunt zetten.”

Na een bezuinigingsronde in 2012 verdwenen er bibliotheken. Dat beleid is al gedeeltelijk teruggedraaid, onder meer met de heropening van de bibliotheek Schilderswijk.

Van Asten: “Er komen tussen nu en 2023 nog drie wijkbibliotheken bij: Binckhorst en Benoordenhout en Moerwijk.”

Die laatste bibliotheek was er vroeger, maar sneuvelde in 2012.
Er is nu in de wijk alleen een kleine buurtbibliotheek.
Wie meer wil is aangewezen op de bibliotheek in het stadsdeelkantoor Escamp.

Nu je hier toch bent ..
Moerwijk krijgt weer een bibliotheek. Iets waar we als bewonersorganisatie namens alle Moerwijk-ers hard voor gelobby’d hebben.

Maar we willen graag door en de wijk weer ontwikkelen tot de prachtwijk die het ooit was.

Word lid!
Door van de Moerwijk Coöperatie lid te worden, laat je zien dat je de Moerwijk Coöperatie belangrijk vindt. Hierdoor zien de gemeente en andere instanties die ons geld (kunnen) geven dat er bij bewoners draagvlak is voor de Moerwijk Coöperatie. Een coöperatieve vereniging met 100 leden maakt al indruk, maar met meer dan 300 leden kan niemand om je heen. Word lid!>>

Over de Moerwijk Coöperatie 
De Moerwijk Coöperatie is een coöperatieve bewonersorganisatie, bewonersbedrijf en bewonersplatform in 1.

Een bewonersorganisatie om de bewoners te vertegenwoordigen en dingen te kunnen agenderen en al dan niet samen met de gemeente te organiseren.

Een bewonersbedrijf om de nodige werkzaamheden zelf (betaald) uit te kunnen voeren. Genoeg te doen!

Een bewonersplatform om belangrijke zaken die in Moerwijk spelen en ons aan het hart gaan zichtbaar en bespreekbaar te kunnen maken.

Van Moerwijk-ers, voor Moerwijk-ers en door Moerwijk-ers!

Word lid!>>

source https://neos.blog/2021/07/16/bibliotheek-moerwijk/

Leave a comment